БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Енергетик - Мерв 18.05.2020 | Прогноза

Домакин: 1.55 | Равен: 3.60 | Гост: 4.90

над 2.5 гола: 1.85 | под 2.5 гола: 1.79

 

В дербито на дъното в Йокари Лигата се изправят тимовете на Енергетик и Мерв. Туркменистанското първенство се явява доста интересно до момента, като освен лютата битка между Ахал и Алтин Асир за първото място, борбата за оцеляване също е интересна и оспорвана. Днес един срещу друг се изправят последния срещу предпоследния, като точките са еднакво важни и за двата тима. Последните победи и на двата отбора са срещу другия участник в тази битка за оцеляване, а именно състава на Небитчи. За домакините този успех дойде преди цели пет кръга с 2-1, а в следващите си четири срещи, Енергетик не спечели нито веднъж, като последните три срещи на тима дори бяха загубени. В тях домакините отбелязаха само два гола, а допуснаха цели седем. Интересно е, че представянето на гостите е подобно и двата тима са изключително равностойни. Букмейкърите дават осезаемо предимство за домакините, но според мен състава на Мерв в никакъв случай не бива да бъде отписван и определян за абсолютен аутсайдер в тази среща.

Гостите загубиха в предния шампионатен кръг с 4-0, но това бе абсолютно очаквано поражение от шесткратния пореден шампион – хегемонът Алтин Асир. В последните си пет срещи, Мерв записа само една победа, над Небитчи с 2-0, а останалите четири срещи загуби. Всички мачове бяха срещу тимовете от горната половина на таблицата, като можем да кажем, че тези поражения бяха очаквани. Да, имаше и мачове, в които спечелването на поне точка беше близо, но в крайна сметка Мерв така и не успяваше да го стори. Днес, обаче, смятам, че е време гостите да запишат първото си равенство от началото на сезона.

Домакините са фаворит според букмейкърите, но аз смятам, че най-резонния изход на днешната среща е равенството. Двата тима са изключително равностойни, което се доказва от точковия им актив, головата разлика и като цяло стила им на игра. Вярвам, че силите на гостите няма да стигнат за пълния успех, но ремито е напълно възможен изход на срещата. Домакините също са далеч от топ формата, в която биха искали да бъдат, като след две  домакински поражения, целта им в третия пореден мач пред собствена публика ще бъде да не загубят, а точката от днешната среща ще бъде ползотворна и за двата тима.

Прогноза: Равенство

Коефициент: 3.60