БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

VR 360° СТАДИОН

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Двама играчи на Атлетико Мадрид са с коронавирус

13 август 2020 | 12:37

 

Двамата играчи, които са дали положителен тест за коронавирус са Анхел Кореа и Симе Върсалко, а това се случи ден преди дюшекчийте да отлетят за Лисабон за да изиграят четвъртфиналния си сблъсък с РБ Лайпциг.

И двамата играчи нямат симптоми и са се самоизолирали по домовете си.

Всички останали от тима бяха тествани отново преди заминаването на отбора, като тестовете на абсолютно всички бяха отрицателни.

Атлетико трябваше да пътува за Португалия в понеделник, но предвид създалата се ситуация, момчетата на Диего Симеоне останаха да тренират на испанска земя, пристигайки в Лисабон във вторник. Припомняме, че в четвъртък вечерта дюшекчийте ще се изправят срещу РБ Лайпциг в директен двубой от четвъртфиналите на Шампионската Лига.

Атлетико Мадрид излезе с изявление в понеделник, в което се казва: „Играчите от първия отбор, както и всички от треньорския състав преминаха нови PCR тестове и всички те се оказаха отрицателни. След като двама състезатели от първия отбор бяха с положителни проби в събота, бяха извършени и допълнителни тестове на техните роднини, които се оказаха отрицателни. Медицинските лица в клуба получиха разрешение да разкрият имената на играчите, като по този начин се слагат край на спекулациите“.

„От първият отбор отпадат Анхел Кореа, който е безсимптомен и се самоизолира вкъщи, както и Симе Върсалко, който се лекува от контузия и не е тренирал с останалите си съотборници. Хърватинът също е безсимптомен и ще остане у дома до решението на медицинския щаб на тима, въпреки че той може да се счита за здрав, защото преди няколко месеца е генерирал антитела към заболяването. Нашите лекари ще следят и двамата играчи според здравния протокол.“

В резултат на това бяха повикани четирима играчи от състава до 21 години, за да може да се окомплектова отбора, който пристигна в Португалия във вторник.

Напомняме, че всички елиминации до края на турнира ще се изиграят в една среща, а началото на четвъртфиналите бе дадено снощи с мача между Аталанта и ПСЖ.

#pt-cv-view-6dbe8e77oq.pt-cv-post-border { margin: 0; border-top-width: 1px; border-left-width: 1px }
#pt-cv-view-6dbe8e77oq.pt-cv-post-border { margin: 0; border-top-style: solid; border-left-style: solid }
#pt-cv-view-6dbe8e77oq.pt-cv-post-border .pt-cv-content-item { border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; }
#pt-cv-view-6dbe8e77oq .pt-cv-title a, #pt-cv-view-6dbe8e77oq .panel-title { font-weight: 600 !important; }
#pt-cv-view-6dbe8e77oq .pt-cv-readmore { color: #ffffff !important; background-color: #00aeef !important; }
#pt-cv-view-6dbe8e77oq .pt-cv-readmore:hover { color: #ffffff !important; background-color: #00aeef !important; }
#pt-cv-view-6dbe8e77oq + .pt-cv-pagination-wrapper .pt-cv-more , #pt-cv-view-6dbe8e77oq + .pt-cv-pagination-wrapper .pagination .active a { color: #ffffff !important; background-color: #00aeef !important; }

Добавате BetNovini като икона за бърз достъп на вашия екран.

Добавяне
×