БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Бгу Минск - Бате Борисов 19.03.2020 | Прогноза

Домакин: 9.60 | Равен: 5.20 | Гост: 1.26

над 2.5 гола: 1.57 | под 2.5 гола: 2.26

 

В това противоречиво време за футбол и като цяло за всякакъв вид спорт, имаше много полемики дали беларуският шампионат трябва да започне. Все пак се реши и е ясно, че първият кръг със сигурност ще се състои. Той ще стартира със срещата между Енергетик Бгу Минск и вицешампиона Бате Борисов. Домакините завършиха миналата кампания на дванадесета позиция, на три точки от зоната на изпадащите. За тим с амбициите на Енергетик, това бе успешен сезон, като единствената цел на отбора бе запазване на мястото си в беларуския елитен футбол. Домакините от Минск показаха страхотна резултатност и отбелязаха цели 52 попадения, като по този показател бяха на четвърта позиция в лигата. Проблемът беше рехавата защита, която инкасира 66 гола, с което се превърна в най-слабата отбрана в целия шампионат. Логично, това доведе до нискота позиция в крайното класиране. Все пак, няма място за притеснение, след като целта бе постигната и отборът на Владимир Белявский запази елитния си статут. Трябва да отбележим, че двама от основните нападатели бяха продадени, което поставя под известни съмнения атакуващата мощ през този сезон. Техните заместници също са класни, като как ще се представят можем само да гадаем. Ако съдим по предсезонната подготовка, Енергетик отново ще бъде резултатен тим. Проблемът остава защитата, тъй като там не бяха привлечени качествени попълнения, а днешната среща с такъв сериозен съперник като Бате Борисов ще покаже дали и през този сезон домакините ще страдат от играта си в отбрана. Тимът от Минск запази здрави всичките си състезатели в контролите преди началото на сезона и ще може да разчита на пълния си потенциал в днешната среща. Остава да видим дали домакините имат шанс срещу именитите си съперници.

Бате Борисов, изненадващо, не успя да стане шампион през миналия сезон и през тази година ще се задоволи в участие в Лига Европа. Динамо Брест завоюва титлата с пет точки аванс пред тима от град Борисов, записвайки исторически триумф в лигата. Ясно е, че през тази кампания Бате ще се опита да си върне славата и да спечели безапелационно. Това минава през задължителен успех днес. Гостите запазиха състава си от миналата година и ще разполага с един обигран отбор, с който да атакува титлата и достойно представяне в Лига Европа. Днешните гости се представиха чудено в предсезонната си подготовка, като показаха солидна игра в защита и  изключително класно и вариативно представяне в атака. Собственикът на Бате, Анатоли Капски заяви преди началото на кампанията, че за неговия тим няма друга алтернатива, освен спечелване на титлата, като той даде ясно да се разбере, че желае тимът му да играе резултатно и да печели безапелационно. Ясно е, че това няма да е възможно в абсолютно всички срещи, но специално днес е доста вероятно  това да се случи, имайки предвид слабата защита на домакините. Наставникът Кирил Алшевски няма проблеми с контузени състезатели, като единствено централния защитник Владислав Малкевич е под въпрос заради леко разтежение.

Първите кръгове на всеки шампионат винаги са непредвидими, но днес смятам, че разликата в класите ще наклони везните категорично в полза на гостите. Очаквам резултатна среща, в която Бате Борисов да покаже класата си и да заяви претенциите си пред своите конкуренти за първото място в лигата.

Вероятен стартов състав за Бгу Минск: Леско, Носко, Сокол, Мирошников, Юдчиц, Диас, Бакич, Плекхов, Шорац, Умаров, Атеменге

Вероятен стартов състав за Бате Борисов: Щербитски, Филипенко, Филипович, Настич, Волков, Бага, Стасевич, Яблонски, Драгун, Сарока, Скавиш

Прогноза: Над 2.5 гола

Коефициент: 1.57