БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

ФК Белшина – ФК Минск 22.03.2020 | Прогноза

Домакин: 3.10 | Равен: 3.20 | Гост: 2.30

над 2.5 гола: 2.21 | под 2.5 гола: 1.65

 

Новакът Белшина посреща тима на Минск в последен мач от първия кръг на беларуската Висша Лига. Шампионът за 2001 година, най-накрая се завърна в елита след изгнание в Първа Девизия. През миналата година момчетата на Едуард Градобоев спечелиха титлата във втората по сила ешалон и благодарение на това, отново ще играят футбол от най-висока класа. Отборът не изигра особено добри мачове в предсезонната си подготовка, но както всички знаем, резултатите в контролите нямат нищо общо с официалните мачове и прогнозирането на началните кръгове във всеки шампионат е доста трудна задача. Белшина спечели само пет от своите единадесет проверки преди началото на кампанията, като повечето от тези мачове бяха срещу доста непретенциозни тимове. Все пак, последните две контроли бяха спечелени и домакините ще могат да влязат в днешния мач с приповдигнато настроение. Целта на тима на Градобоев със сигурност ще бъде оставане в елита, като всяка точка още от първия кръг на надпреварата ще бъде изключително ценна за изненадващия първенец от 2001 година. Домакините изиграха хитро своята предсезонна подготовка и успяха да опазят всичките си състезатели от травми, и така целият отбор ще бъдат на разположение за това толкова важно домакинско завръщане в елита на беларуския футбол. Все пак трябва да отбележим, че момчетата на Едуард Градобоев определено не влизат в тази среща като фаворит, което е напълно нормално, след толкова дълго отсъствие на тима от Висшата Лига.

Гостите от Минск завършиха на девета позиция през миналия сезон, като определено могат да се смятам за един от стабилните тимове в средата на таблицата. Столичани нямаха особени проблеми в битката си за оцеляване, като завършиха на шест точки от зоната на изпадащите, а зона Лига Европа остана на цели 29 точки. Това подсказва, че и през този сезон, тимът на Андрей Разин ще бъде замесен в битката за оцеляване, а целта ще бъде възможно най-рано през кампанията да бъде осигурено е математически оставането в лигата. Ставайки въпрос за титлата на Белшина от 2001 година, трябва да споменем, че и гостите имаха своите звездни мигове през последните години. През 2005 тимът на Минск стана вицешампион, а по-късно през 2013 успя да вдигне купата на страната, след като през 2012 претърпя загуба на финала, в следващата година най-накрая ценното отличие бе заслужено спечелено. Представянето в предсезонната подготовка на Минск е сходно с това на днешните домакини – само пет успеха в изиграните дванадесет контролни срещи, като отново ще споделя моето мнение, че тези мачове не дават сто процентова яснота за нивото и формата на отборите, като неведнъж тим с плачевно представяне преди началото на сезона, ниже победа след победа, когато официалните мачове започнат. Гостите също запазиха състава си непокътнат и ще могат да излязат с най-доброто, с което разполагат.

Ако все пак погледнем последните срещи преди днешния мач, домакините влизат в двубоя след две победи в контролните си срещи, докато столичани не спечелиха нито един от последните си мачове. От гледна точка на самочувствието и увереността, това вероятно дава леко предимство на домакините. Аз смятам, че преимуществото за домакините ще дойде най-вече от желанието и хъса да се докажат пред своите фенове и да отпразнуват завръщането си във Висшата Лига с успех срещу директен конкурент в битката за спасение. Смятам, че домакините ще успеят да стартират сезона успешно, като все пак ще се подсигуря при евентуално равенство.

Вероятен стартов състав за Белшина: Туранок, Кирисов, Грек, Дилевский, Ясукевич, Нечаев, Салимов, Соланович, Глебко, Бордуков, Скобликов

Вероятен стартов състав за Минск: Веремко, Зинович, Залеский, Якушевич, Лаврик, Яротский, Иванов, Василиев, Жердев, Шемрук, Шрамченко

Прогноза: Победа за Белшина равенство няма залог

Коефициент: 2.17