БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

ПЪРВЕНСТВА И КУПИ

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Алтин Асир - Копетдаг Ашхабат 19.04.2020 | Прогноза

Домакин: 1.07 | Равен: 9.40 | Гост: 8.80

над 3.5 гола: 2.05 | под 3.5 гола: 1.63

 

Абсолютният хегемон в туркменистанския футбол Алтин Асир посреща състава на Копетдаг Ашхабат в мач от поредния кръг на Йокари Лига. Домакините спечелиха Шампионата през последните шест сезона, като в този период спечелиха и три пъти купата на страната. Алтин Асир е изключително млад тим, като за кратката си дванадесетгодишна история, десетте трофея, които е спечелил, говорят изключително много за класата и амбициите на тима. Преди прекъсването заради пандемията, Алтин Асир записа равенство и победа в първите си два мача от надпреварата, като в момента изостава на три точки от днешния си съперник, но гостите имат и мач повече. Съставът на домакините е създаден през 2008 година, като първият успех за тима е още през следващата 2009 година, когато отборът от столицата Ашхабад печели Купата на Туркменистан. През следващата година, Алтин Асир има шанс за дубъл, но за съжаление на феновете си губи битката и в двете надпревари, като остава втори в Лигата, а в националната купа губи драматично от ФК Балкан с 3-2. Истинският възход на тима започва през 2014 година, когато на чело на отбора застава Язгули Ходжагелдиев. От тогава до сега Алтин Асир спечели шест поредни титли, а на три пъти триумфира и с Купата на Туркменистан.

Гостите от Копетдаг имат далеч по-дълга история, която започва още през 1947 година. Тимът също има шест титли, като последната от тях е през далечната вече 2000 година. Единственият скорошен успех за отбора е спечелването на националната купа през 2018 година, което бе и седми трофей от надпреварата. Днешните гости стартираха Кампанията с домакинско реми срещу Енергетик, а след това записаха минимални победи над Ашхабат и Небитчи. Днес ще бъде изключително тежко за Копетдаг, тъй като тимът гостува на хегемона в последните години, а представянето на домакините е просто блестящо.

Очаквам домакините да се разиграят и да отбележат много голове днес, като не изключвам възможността гостите също да се разпишат. Ще наблюдаваме резултатна среща с отявлено преимущество за Алтин Асир.

Вероятен стартов състав за Алтин Асир: Астанов, Сапаров, Чариев, Бабажанов, Атаиев, Аширов, Гюргенов, Тачназаров, Балаков, Титов, Турсунов

Вероятен стартов състав за Копетдаг: Чариев, Махмудов, Гурбанов, Беренов, Магсатов, Гошанов, Галкин, Мамедов, Акиев, Бердиев, Кадиров

Прогноза: Над 3.5 гола

Коефициент: 2.05