Футболни Прогнози – Серия А 18.12.2019 (сряда)




Типстър: Италианеца





19:55чсряда

Сампдория – Ювентус

Сампдория посреща Ювентус в първи мач от 17тия кръг на Серия А. През уикенда домакините победиха Дженоа в Дерби дела Лантерна след гол на Маноло Габиадини в 85 минута. Успехът сложи край на поредицата от три поредни загуби във всички турнири за Сампдория и позволи на Моряците да изпреварят Удинезе в долната част на класирането в Шампионата. Победата срещу Дженоа без съмнение ще повиши самочувствието на домакините и ще ги мотивира да постигнат добър резултат срещу Юве. Дали обача се способни да го направят, предстои да разберем. В настоящата ситуация, всяка точка е важна за Самп и най – вероятно ще подходят изключително внимателно към срещата. В началото на сезона тимът от Генуа загуби от Интер и Лацио, но след това успя да промени подхода си към мачовете и постигна две нулеви равенства с Аталанта и Рома.

Бианконерите спечелиха с 3 – 1 на Алианц Стейдиъм срещу Удинезе и поставиха Интер под напрежение, което в крайна сметка даде резултат. Момчетата на Конте завършиха 1 – 1 с Фиорентина, като по този начин, двата отбора отново делят първото място с равен брой точки. След двата незадоволителни резултата в началото на месеца, Юве постигна две поредни победи и отново намира добрата си форма. На пръв поглед, сезонът за Бианконерите се развива чудесно до момента. Да, доминацията в Италия, все още не е толкова силно изразена, както в предни сезони, но Юве печели точки и все пак е на върха. Да, определено все още има колебания в играта, но трябва да отбележим, че Сари е начело на тима само от няколко месеца и промяната не става веднага. Въпреки това идеите на специалиста вече си личат и постепенно Бианконерите намират своята нова идентичност.

В неделя Ювентус ще играе мач за Суперкупата на Италия, а знаем че всеки трофей е ценен за Бианконерите. Естествено, неразумно е да смятаме, че ще има подценяване на мача в Генуа, просто смятаме, че Сари ще подходи една идея по – пестеливо в този двубой. От друга страна Самп не е от най – резултатните тимове и за това очакваме малко голове в срещата.

Прогноза: Победа за Ювентус и под 2.5 гола

Коефициент: 3.35





21:45чсряда

Бреша – Сасуоло

Бреша посреща Сасуоло в отложен мач от седмия кръг на Серия А.  След изключително слаби резултати през есента, отборът на Марио Балотели и компания най – накрая подобриха представянето си и постигнаха две поредни победи. Особено трагични бяха постиженията, докато начело на тима беше Фабио Гросо. За радост на феновете на тима, той беше уволнен, като на негово място отново бе назначен бившия тогава наставник – Еудженио Корини. Бреша победи лече с 3 – 0 през уикенда, а една седмица по рано надви и СПАЛ с 1 – 0 като гост. Както се вижда, завръщането на Корини даде положителен импулс на домакините и те драстично подобриха както резултатите, така и играта си. Очаква се добрите игри да продължат и вероятно Бреша няма да загуби и тази среща. Домакините се представят силно срещу отбори от своята черга, а в моментното си състояние, не можем да кажем, че Сасуоло е много добър тим.

Сезонът не е особено успешен за Сасуоло до момента. През миналата Кампания Зелено – Черните успяха да завършат в средата на таблицата, благодарение на добрият страрт на шампионата, докато през този сезон, именно лошото начало им отрежда позиция на само три точки от зоната на изпадащите. Тимът ще се надява да подобри изявите си след Нова година, за да може да диша по – спокойно през пролетта. В последните 11 кръга Сасуоло има само две победи и ще трябва драстично да подобри формата си, ако не иска да трепери до последно за мястото си в Лигата.

Очакваме интересен и напрегнат сблъсък. Не смятаме, че Бреша ще има сили за трети пореден успех, но пък и не вярваме Сасуоло да успее да открадне трите точки от навлизащите във все по – добра форма домакини. Смятаме, че отборите ще поделят по една точка и ще оставят съдбоносните си битки за втория полусезон.

Прогноза: Равенство

Коефициент: 3.60