БЕТ НОВИНИ

ФУТБОЛНИ ПРОГНОЗИ

360° СТАДИОН

БОНУСИ И ПРОМОЦИИ

Локомотив Пловдив – Етър 05.06.2020 | Прогноза

Домакин: 1.12 | Равен: 9.40 | Гост: 17.00

над 3.5 гола: 1.84 | под 3.5 гола: 1.90





В петък привечер футболът у нас се подновява официално, а Първа лига се рестартира на стадион Локомотив в Пловдив. Под тепетата се срещат два тима с различно класиране и амбиции през кампанията, като правещия силен сезон Локомотив Пловдив посреща намиращия се в долната половина на таблицата Етър. Интересно е да видим каква ще бъде формата и какви ще бъдат съставите на двата отбора. Груповите тренировки у нас бяха подновени в средата на май, като близо двайсетината дни подготвителен процес няма как да са достатъчни.

Три отбора се намират в подножието на върха, делейки второто място с равен брой точки. Локомотив Пловдив, Левски и ЦСКА са с актив от 46 пункта, на 9 след лидера Лудогорец, който има и мач в аванс. На практика шансовете за титла на трите отбора са илюзорни, но за Локомотив остава позитивен привкус за успешна до момента кампания, като в клуба се надяват отборът да играе отново в евротурнирите. Съставът на Бруно Акрапович леко занижи формата си точно преди принудителната пауза, като в последните си два двубоя не успя да запише победа. И ако загубата от Берое с 2-0 като гост не доведе до някакъв катаклизъм, то домакинската издънка с Витоша Бистрица (1-1) доведе до известно разочарование у привържениците и хората около тима. Между двата двубоя смърфовете преминаха леко през тима на ЦСКА 1948 в турнира за Купата на България, и отстранявайки го с 2-0 си осигуриха полуфинален двубой срещу Левски. Локомотив е най-резултатния тим в Първа лига с отбелязани 46 гола, а черно-белите са стабилен домакин с актив от 7 победи и 5 равенства, като все още не е допуснал гол на стадиона в парк Лаута.

В последните 3 мача точно преди прекъсването, Етър записа сравнително добри резултати, като не познава вкуса на поражението в последните си 3 двубоя. В последния кръг болярите записаха равенство у дома – 1-1 срещу Арда Кърджали, а преди това разгромиха Витоша Бистрица като гост с гръмкото 6-2. В последните месеци в клуба от Велико Търново, като това дори доведе до напускането на някои играчи, поради невъзможност за изплащане на заплати. Етър не се представя особено задоволително далеч от дома като има 7 поражения при 12-те си гостувания през кампанията.

 Смърфовете спечелиха с категоричното 5-0 двубоя между двата тима през есента, но смятам, че предвид дългата принудителна пауза, този път няма да видим толкова много попадения. Локомотив не бележи много у дома – като изключим домакинството на Царско Село, в 8 от 9-те им последни шампионатни двубоя в Пловдив имаме под 3.5 гола в мача. Същото се отнася и за 7 от последните 9 гостувания на Етър. Като добавим и липсата на кондиция и подоготвка, залогът за под 3.5 попадения в двубоя изглежда напълно резонен.

 

Прогноза: Под 3.5 гола в мача

Коефициент: 1.84